Bahan-Bahan
1) 1/2 biji capsicum hijau ~ di potong memanjang atau kecil
2) 1/2 biji capsicum merah ~ di potong memanjang atau kecil
3) 300g bunga kobis ~ dipotong kecil
4) 1 biji karot ~ dihiris nipis
5) 1 peket putik jagung ~ dihiris nipis
6) 5 ekor udang atau sotong
7) 1 biji cili merah ~ dihiris nipis
8) 1 biji cili hijau ~ dihiris nipis
9) 2 sudu makan sos tiram
10) 1/2 cawan air
11) 2 ulas bawang putih ~ dihiris nipis
12) 4 ulas bawang merah ~ dihiris nipis
Cara Memasak
1) Tumis bawang putih dan bawang merah hingga harum dan wangi.
2) Masukkan udang atau sotong , cili merah dan cili hijau.
3) Kacau rata hingga udang atau sotong separuh masak.
4) Masukkan sos tiram dan sedikit air
5) Masukkan semua sayur-sayuran
6) Kacau rata
7) Perasakan dengan garam
8) Biarkan sayur layur sebentar dan sedia untuk di angkat dan dihidangkan