Bahan-bahan:
1) Sayur kailan-dipotong
2) 5 ekor udang - buang kulit
3) 1 keping ikan tenggiri jeruk - potong kecil
4) 1 sk air dari botol ikan masin jeruk
5) 1 biji bawang besar- dimayang bulat
6) 1 inci halia-diketuk
7) 3 ulas bawang putih-diketuk
8) 1 sb sos tiram
9) 1 sb sos ikan
10) Sedikit air asam limau nipis
11) Sedikit serbuk lada sulah
Cara Memasak
1) Panaskan minyak dan tumis ikan masin tenggiri hingga naik bau sambil dikacau rata.
2) Kemudian masukkan bawang putih, bawang besar dan halia. Selepas itu, masukkan udang dan sos tiram.
3) Masukkan batang kailan dulu dan tambah air dr botol ikan masin tadi. Akhir sekali, masukkan daun kailan, sos ikan dan dikacau rata.
4) Masukkan dalam 2 sudu besar, biarkan seketika dan angkat. Semasa dihidangkan, tabur sedikit lada sulah dan perah air asam limau.