Bahan-bahan :
1 Ekor ayam dipotong 18.
2 ulas bwang besar (sbiji didadu dan sebiji lagi potong kasar).
4 ulas bwang putih (ketuk).
6 cili merah (belah 2) jika nak pedas lebihkan cili.
7 cili kampung (belah 2) jika nak pedas lebihkan cili.
20 helai daun kari.
2 sb sos cili.
2 sb sos tomato.
2 sb sos tiram.
2 sb kicap lemak mnis.
3 or 4 sb kari.
Minyak masak.
Garam.
.
Cara Penyediaan :
● Gaulkan ayam dgn serbuk kunyit,garam dan lada hitam.
● Goreng ayam hingga masak. | Asingkan.
● Serbuk kari dbancuh dengan sedikit air.
● Panaskan minyak tumis bawang besar bawang putih hingga wangi.
● Masukkan bancuhan kari dan daun kari.
● Masukkan sos dan kicap kacau sebati hungga agak pekat.
● Masukkan ayam goreng serta hirisan cili.
● Gaul rata.
● Siap dihidang.