Bahan-bahan
-1 biji nenas
-1 biji kelapa (santan cair & santan cair)
-1 tangkai kayu manis
-1 biji bunga lawang
-2 sudu minyak masak
-½ sudu besar gula putih
-½ sudu besar gula merah
-1 inci halia (dihiris)
-2 ulas bawang merah (ditumbuk)
-2 ulas bawang putih (ditumbuk)
-½ peket rempah kari (daging/ayam)
-sedikit garam
-sedikit kerisik
Cara Memasak
-Panaskan minyak tumis kayu manis,halia,bunga lawang dan daun kari.
-Masukan rempah kari yang telah dibancuh dengan sedikit santan pekat,garam,bawang yang telah ditumbuk
tadi.
-Setelah rempah tadi sudah masak masukan gula putih,gula merah,santan cair & pekat,kerisik dan nenas.
-Biarkan mendidih seketika dan sedia untuk dihidangkan.