Bahan bahan :
1) 1 ekor ayam dipotong kecil
2) 1 kotak besar santan pekat
3) 1 sudu besar gula merah
4) 1 sudu besar jus limau kasturi
5) 7 helai daun limau purut
6) 2 biji tomato
7) 1 batang serai di titik
8) Garam dan gula
Bahan kisar:
1) 1 batang serai
2) 10 biji cili padi hijau
3) 3 biji lada hijau
4) 1 sudu kecil belacan
5) 1 inci lengkuas
6) 2 cm halia
7) 1/2 sudu kecil serbuk ketumbar
8) 1/2 sudu kecil serbuk jintan manis
9) 1/2 sudu kecil serbuk lada putih
10) 5 ulas bawang merah
11) 4 ulas bawang putih
12) 1 pokok daun ketumbar
13) 2 helai daun limau purut
14) 2 cm kunyit hidup
Cara Memasak:
1) Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sehingga wangi
2) Masukkan santan cair dan kacau seketika
3) Masukkan ayam, serai dan kemudian masukkan santan
4) Apabila kuah sudah menggelegak, masukkan garam,gula, tomato, daun limau purut, jus limau dan gula merah.
5) Masak selama 10 minit lagi dan kemudian bolehlah diangkat.
6) Siap untuk dihidangkan.