Bahan-bahan:
1) 2 biji kuning telur - dipukul
2) 5 ekor udang besar (ikut keperluan)
3) 3 biji cili api - dipotong kecil
4) 2 tangkai daun kari
5) Susu cair/buttermilk
6) Sedikit garam
7) Sedikit gula
8) Mentega/marjerin
9) Minyak
Cara memasak:
1) Masukkan 2 sudu minyak dan mentega dalam kuali.
2) Apabila sudah panas, masukkan telur dan terus mengacau jangan henti. Masak sehingga telur bertukar warna kecoklatan. Angkat dan toskan. Biarkan sejuk. (Asingkan)
3) Goreng udang sampai masak dan angkat.
4) Tumiskan cili api dalam minyak & mentega yang dipanaskan terlebih dahulu.
5) Masukkan daun kari (buang batangnya). Biar sampai layu sedikit.
6) Masukkan sedikit susu cair, garam & gula.
7) Masukkan udang. Kacau selama beberapa minit. Angkat.
8) Gaulkan udang dengan telur yang telah digoreng tadi.
9) Sedia untuk dimakan.