Bahan-bahan:
1) 250 gram ayam dipotong dadu
2) Setengah biji lemon diperah
3) Setengah biji lemon dipotong bulat
4) Sedikit kulit lemon dihiris.
5) 10 tangkai cili kering
6) 1 biji telor dipukul
7) 4 ulas bawang putih
8) Setengah inci halia dicincang
9) Sedikit daun ketumbar
10) Minyak bagi menumis dan menggoreng
11) Garam dan gula
.
Cara Memasak:
1) Perap ayam dengan kulit lemon dan sedikit garam selam 10minit
2) Panaskan minyak dan celupkan ayam ke dalam telur dan goring hingga kekuningan. Angkat dan toskan.
3) Untuk sos, ambil sedikit mintak tadi, tumis bawang putih dan halia hingga wangi.
4) Masukkan cili kering dan kemudian perahkan lemon ke dalamnya.
5) Masukkan garam dan gula secukup rasa. Masukkan ayam yang bersalut telur tadi dan goreng hingga sebati. Taburkan daun ketumbar ketika hendak makan dan dihidangkan.